Resultat af afstemning

Kære medlem,

Resultatet af afstemning omkring “Corona protokollat” og forlængelse af OK2018 er nu en realitet. Der er ikke nogen tvivl om, at protokollatet har en del elementer som er mindre spændende. Når det er skrevet, giver det mulighed for at Jettime 2.0 kan komme godt fra start.

Det som er den helt store sejr i protokollatet er, at de vilkår vi har bevares på sigt- og at vi tager vores anciennitet med til det nye selskab i forhold til erfaring, når du på sigt skal være kabinechef igen- eller måske for første gang. Det positive er også at du tager dit lønniveau med over i det nye selskab. Vel vidende at det vil være reduceret med 5% og på deltid i starten.

Det som bliver den store udfordring i protokollatet er, at du bliver ansat med et opsigelsesvarsel på blot 14 dage. Umiddelbart er det primært en udfordring, hvis der bliver indført rejserestriktioner fra tid til anden. Det er en væsentlig usikkerhedsfaktor, men det sikrer omvendt set også at Jettime kan tillade sig at ansætte flere.

Vi håber, at protokollatet gør, at vi kan sikre en stabil arbejdsplads for mange personer på sigt.

Resultatet af afstemningen er som følger:
Valgdeltagelsen har været tæt på 80% – det er bortset fra afstemning omkring hjemsendelses-aftalen, den største deltagelse til dato.

66,66% stemte for aftalen
33,33% stemte imod aftalen.

På baggrund af ovenstående, er protokollatet vedtaget. Det betyder, at OK2018 er forlænget med 2 år, og Corona protokollatet finder anvendelse ved ansættelse i Jettime.

Tak for din deltagelse. Vi håber snart, at kunne se hinanden på skolebænken i det nye Jettime.

De bedste hilsner
Annette, Birgith, Nana og Thomas
Bestyrelsen i JCU

12 thoughts on “Resultat af afstemning

 1. Kære JCU.
  Tak fordi I har arbejdet for os selv i denne dvaletid.
  Jeg har flere gange prøvet at måtte starte helt forfra, og med det sagt synes jeg, at I er nået frem til et endog meget spiseligt resultat. Jeg havde forventet et væsentligt mindre spændende et af slagsen.
  Derfor fra mig til jer 👍

 2. Kære JCU

  Tak for hurtigt opdatering på afstemningen

  “jungletrommerne “ går stærkt og det siges at PAJ har fuldstædigt afvist det med de 14 dages opsigelsesvarsel?

  Har altid haft indtrykket af at JCU & PAJ var meget tætte og sparede med hinanden løbende, så kan vi få afkræftet dette udsagn og at såvel kabine og cockpit har samme protokollat som udgangspunkt

  Dertil skal I alle endnu engang have tak for Jeres tid og indsats for medlemmerne

  Må håbe at vi undgår en nye omgang Coronamutation og nedlukning af samfund og rejser – men det blæser godt nok op til “storm”

  Pas på Jer selv og jeres kære

  God weekend

  1. Hej Thomas,

   Tak for dit indlæg.

   PAJ og os har arbejdet tæt sammen, og det gør vi stadig. Det sidste jeg hørte fra Søren Danielsen var at de ligesom os accepterede de 14 dages opsigelse. Skulle noget andet gøre sig gældende, har vi en aftale med JT om at vi ansættes på samme vilkår.

   Jeg vil lige undersøge sagen nærmere, men jeg tror muligvis det bunder i noget andet. Jeg talte med Søren umiddelbart inden vi sendte ud til afstemning.

   Tak for din opbakning. Ja – lad os krydse fingre for at koronaen snart er på retur!

   Vh. Thomas

    1. Hej,

     Så har jeg fået lidt opdateringer omkring det. Det er delvist korrekt. Men det er først fra år 2023 at piloterne har længere varsel end os. Der har vi endnu ingen aftale, og som udgangspunkt er vores aftale der, at vi har funktionærlign. forhold.

     Det er nok der “jungletrommerne” har lyt lidt forkert.

     God aften!

     Vh. Thomas

 3. Godaften til jer

  Jeg vil også gerne stemme i, og takke for at I har brugt tid og kræfter på protokollatet.

  Jeg er ret nysgerrig på hvad I svarer JYT, da jeg i dag har hørt samme rygte også fra pålidelig side. Håber da at vi alle løfter i samlet flok og at der derfor er samme regler for alle, så vidt muligt.

  God weekend til jer alle og så håber jeg vi snart ses ude på linien igen.

  Iben

 4. Hej til jer alle i JCU.

  Tak for jeres indsats gennem de hårde tider, så det skal I selvfølgelig have klapsalve for. Desuden håber jeg at I har det vel.

  Jeg undrede mig over, da jeg læste afgørelsen, at det var et meget pudsigt tal fordelingen, lige præcis 2/3 stemte for.

  Hvordan hang det sammen at lige præcis 66,66% var for og 33,33% var imod? Hvor mange medlemmer stemte?

  Siwa.

   1. Hej,

    Jeg kan ikke se at det har relevans hvor mange som stemte? – Protokollatet er stemt hjem ved simpelt flertal. Endvidere med en stemmeprocent der er så høj, så selv om alle de der valgte ikke at stemme, skulle stemme mod protokollatet, ville det være mere eller mindre dødt løb.

    For at jeg som formand, og vi som bestyrelse kan gøre vores arbejde bedst muligt, vil jeg gerne at du/I præciserer hvorfor det har relevans. Vi kan se at alle på nær 2 har været logget ind, og læst protokollatet. Nogle få har valgt ikke at stemme – det tolker vi som om de muligvis er videre – eller ikke har en holdning til hvorvidt protokollatet skal gøre sig gældende eller ej.

    Vh. Thomas

    1. Hej Thomas!

     Nu vil jeg bare lige sige at, der var yders kort stemmetid, så jeg nåede derfor ikke at stemme. Jeg synes det er lidt forkert af dig at skrive at, hvis man ikke har stemt ser du det som om at man er videre fra JT eller ikke interessere sig. Det er bestemt ikke tilfældet, i hvert fald ikke hos mig!
     Så jeg håber da, jeg stadig er med i puljen om at blive kaldt tilbage🤔

     1. Hej,

      Nu skal man naturligvis ikke sætte folk i bås. Heller ikke de som ikke vælger at stemme. Der kan, som du selv skriver, være flere årsager. Vi skriver som vi går eftersom vi ved at flere er kommet videre, og ikke ønsker at vende tilbage- hvorfor vi tolker at de ikke alle er så interesserede i protokollatet.

      Alle, uanset om de har har stemt eller ej, har en plads hvis- og når JT igen starter op. Det har du naturligvis også.

      Vh. Thomas

Skriv et svar