JCUpdate 9. september 2021

Kære medlem,

Har du set dagens “Town Hall” meeting, er du opdateret omkring situationen i Jettime. Det er noget som vi alle har været bekendt med kunne ske, nogle har måske tænkt tankerne. Ikke desto mindre er det nu en realitet som vi alle skal forholde os til. Fra november i år er der kun produktion til 2 fly. Det betyder samtidig at vi skal kigge på hvordan vi fordeler disse flyvninger til de nuværende ansatte, på en måde som skaber mindst udfordringer for den enkelte, og hvor vi bruger de midler som nu engang er os til rådighed.

Alle kabinechefer og instruktører bliver fra 1. november 2021 sat på 80% deltid. Det betyder i praksis at man kommer tilbage til de vilkår man oprindelig blev ansat på(1. juli 2021). Der kan muligvis søges om supplerende dagpenge, hvis dette ønskes.

Alle CA+ og CA tilbydes 60% arbejdsfordeling, hvilket betyder at man tilbydes 60% ansættelse og 40% på udvidet supplerende dagpenge(corona-aftale). Man skal på den særlige aftale som er indgået FH og regeringen imellem, ikke søge jobs eller stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Man er dog fri til at tage andet arbejde, og vil også skulle udfylde en frigørelses-attest. Det betyder at man kan søge- og tage andet arbejde, og derved opsige sin stilling i Jettime.

Vi håber- og tror på at dette kun gør sig gældende til ultimo december, med mindre der sker yderligere udvikling i corona-pandemien. Vi har samtidig lavet en bindende aftale med Jettime som sikrer at alle tilbydes ansættelse på 100% inden der igen rekrutteres nye medarbejdere.

Invitation til møde

Vi ved at dette er en svær situation for alle. Uanset om man havde set det komme eller ej. Vi vil derfor gerne invitere dig til et møde på mandag kl 15 på HQ. Her vil vi(JCU) og repræsentanter fra FTFa(a-kassen) til stede. Vi vil her forklare mulighederne for både de som er medlem af en dansk a-kasse, og for de som ikke er medlem af en a-kasse.

Gør brug af din fagforening og a-kasse

Har du spørgsmål til situationen i Jettime, som du mener vedrører os(JCU) må du gerne sende os en mail, eller kommentere på dette indlæg. Har du spørgsmål til din a-kasse, og medlem hos FTFa kan du ringe til dem på telefon +45 70131312 – de er bekendt med sagen.

De bedste hilsner, i en svær situation
Bestyrelsen i JCU

14 thoughts on “JCUpdate 9. september 2021

 1. Der er ingen tvivl om, at dette er en kedelig nyhed for Jettime.
  Men var der slet ikke andre muligheder, for en bedre fordeling af ” gå ned i tid” ?
  Jeg mener bare at ” man løfter i flok” – her er det CA´er det går ud over.
  Mange af de CC´er vi har ansat er allerede på 80 % og de flest CA´er er på 100 %.
  Havde det ikke været mere fair at alle gik 20 % ned i tid ?

  1. Hej,

   Dette er et forsøg på at “løfte i flok”. Det er korrekt at nogle CC´er fortsat er på 80% deltid. Det er der også nogle CA´er som er. Langt flest CC´er har valgt at gå op i tid, til 100%. Hvor vidt denne metode er mere fair end andre metoder, kommer nok an på hvem man spørger.

   Havde Jettime valgt kun at sætte folk ned i 80% deltid, vil det betyde at der skulle opsiges ansatte. Man har fra virksomhedens side valgt denne løsning af flere grunde. Primært for at fastholde flest muligt i arbejde, men også for at ramme færrest økonomisk. Her tænkes der i forhold til brugen af den ekstraordinære corona-arbejdsfordeling.

   Som jeg ser det, bliver de fleste CA ramt relativt lidt økonomisk, hvorimod CC´er bliver ramt væsentlig hårdere. Dermed ikke sagt at det er let for nogen, men denne løsning skaber mindst mulig økonomisk konsekvens for den enkelte – set over hele linjen.

   Igen. Hvad der er mest fair, vil være meget individuelt. JCU har stor forståelse for at dette ikke er en rar situation at stå i for nogen.

   Vh. Thomas

 2. Er der mulighed for at deltage i mødet online ?

  Ca’er arbejde 60 % – 40 % på dagpenge. Er det så arbejdstid 60 % af 100% stilling ?

  Løn 60 % af 100 løn – men vi bliver vel også samtidig trukket de 5 % fra protokulatet – så det bliver løn på 55% ?

  Påvirker denne periode vores samlede dagpengeperiode ? Og bliver vores 30 ugers supplerende dagpenge modregnet / påvirket eller er det status q indtil 31-12-2021

  Vh Anne Mette

  1. Hej Anne Mette,

   Vi arbejder lidt med en mulighed for online deltagelse – på en eller anden måde. Om det er streaming af videolink og så mulighed for at stille spørgsmål via besked, det ved jeg endnu ikke. Koordiner evt. med Birgith i forhold til “jyders” mulighed for deltagelse.

   Det er korrekt at det er 60% stilling hos Jettime og 40% ledig – Det betyder i praksis at du får 60% løn fra Jettime i henhold til gældende protokollat(din løn fratrukket 5%). Dernæst for du supplerende dagpenge i henhold til den specielle aftale indgået mellem regeringen, FH og DA.

   Jeg må ikke direkte udtale mig omkring spørgsmål relateret til a-kassen, men der er som sagt tale om en særlig corona aftale. Men jeg vil bede dig enten tage fat i a-kassen, eller vente til mandag når vores a-kasse er til stede.

   Vh. Thomas

  1. Hej Petra,

   Du er dækket på lige fod med de dansk bosiddende, eftersom du betragtes som tilhørende Danmark, grundet 60% arbejdstid.

   Du er velkommen til at deltage i mødet i morgen, der vil a-kassen også være til stede.

   Vh Thomas

 3. Hej!
  Jag har två frågor.
  – Finns det möjlighet att delta i mötet online? Om inte, kommer informationen att samlas någonstans i efterhand för oss som inte kan delta?
  – Vet ni hur det blir för oss som bor i Sverige? Kommer vi att kunna få några pengar den här gången eller inte?
  Mvh Natalie

 4. Hej.

  Jeg vil også gerne vide, hvad I har tænkt jer angående månedlige betaling til JCU i de to måneder, nu hvor de fleste af os er tvunget ned på de 60%. Så det må I også gerne melde ud omkring dette.

  Tak.

  1. Hej Siwa,

   Kontingent til JCU på 60% er Kr. 159,- om måneden.
   Håber det gav dig svar på dit spørgsmål, og ellers er du velkommen til at skrive igen.
   Det skriver vi selvfølgelig med i infoen, som vi sender ud fra mødet i går.
   God dag
   Annette

Skriv et svar